Rösta, regn & jordskalv

Nu börjar Taiwan visa sin rätta sida. En tyfon har kommit in över Taiwan nu som gör livet ganska mycket tråkigare än innan. Det regnar konstant i olika mängder, ibland lite grann bara vilket är okej för att man fortfarande kan gå runt utomhus. Men ibland drar det på som fan, då vill/kan man inte gå runt utomhus.
Dessutom så vart det ett jordskalv igår vid fyra tiden på eftermiddagen. Jag satt hemma vid datorn och kollade ut genom fönstret när hela kåken började vibrera lite. Vi bor på 11 våningen så det var lite obehagligt men samtidigt en häftig känsla. Vi var en bit från jordskalvets centrum så jordskalvet var inte så kraftigt, men endå! Ett jordskalv är ett jordskalv.

Vi trotsade iallfall vädret igår och slank förbi expårtrådet för att poströsta. Det var lite svårt att hitta dit men väl där gick de bra. Sen gled vi runt och kollade i Taipei 101, världens näst högsta byggnad. De första 4-5 våningarna är ett enda stort shopping centrum. Påminner väldigt mycket om t.ex harrods i London med bara jätte exklusiva butiker etc. Men man kunnde iallfall gå runt och göra lite "window shopping".

Vi har hittat en skysst mataffär i närheten av oss nu. Där dem har allt (ICA ungefär) men lite svårare att hitta pålägg och sånt till mackor. Men lyckade iallfall hitta lite smör och ost som jag köpte hem. Annars är det mycket vatten och yogurt i kylen som gället. Hittade också några softa matställen nära oss som jag ska börja testa. Testa ett igår till middag va riktigt gott lite ris, grönsaker, kött och ett brunt ägg + någon sås för 80 TWD (18 spänn).

Imorgon landar vår 3 medlem i lägenheten Anna i Taipei. Förutsatt att inte tyfonerna gör så att flyget inte kommer fram. Våra taiwanesiska vänner skulle flyga till Kina och Japan men var osäkra på om de kom iväg pga tyfonen som håller på nu.

Kanske det blir ett besök på en bar nära Universitet som har det utmärkta erbjudandet på Onsdagar att samtliga utlänningar får öppen bar för 100 TWD (23 kr) under hela kvällen!



Exportrådet



Taipei 101



Regnar som fan!

Firing cup massage

Tog en massage i Peking slutade med att jag såg ut så här!


Nu en vecka efter är det mesta av märkena borta. Får se om jag gör om det, det va riktigt skönt men man ser ju ut som man blivit torterad eller nåt!


En vanlig dag...eller?

Idag så har jag promenerat runt i kvarteren och bekantat mig med området. Känns bra finns många frukostställen runt om, har ett precis mitt emot huset jag bor i som gör riktigt bra mackor.
När jag promenerade runt lyckades jag hamna mitt i en stor matmarknad som tydligen är öppen varje dag fram till två på eftermiddagen. Där kunnde man köpa färsk fisk, kött etc och massor av grönsaker och frukter visa som såg väldigt goda ut och visa som såg lite mindre aptitliga ut.

Sen hittade jag två stycken skräddare som kunnde sy skjortor och kostymer priset låg runt 200 kr för en skjorta och 1000 - 2000 för en kostym beroende på tyg mönster och massa andra saker som jag inte förstod då ingen jag pratade med kunnde engelska. De var mycket teckenspråk och använda penna och papper!

Dagen avslutades med att vi drog till en soft sportbar och kollade på Arsenal - Blackpool, fråga mig inte hur men Fredde håller på Arsenal. Va ett skysst ställe som vi någ kommer gå till flera gånger kanske redan nästa vecka när sverige lirar em-kval mot Ungern.

http://www.tavern.com.tw/ länk till sportbaren


Skolan + chill vid poolen

Idag har vi vart förbi skolan. Vi tänkte registrera oss och fixa allt administrativt tjafs men där sa dem att vi inte kunnde göra någonting utan fick glatt vänta tills den 8 sept då vi ska ha orientaion day på skolans campus.
När vi var på campus sprang vi ihop med två österriksiska tjejer som letade efter cyklar vi vart tipsade om att man kunnde köpa en begad cykel för ca 400 TWD (90 kr) eller en ny för 1800 TWD (400 kr) men vi tar tag i det där efter helgen.

När vi väl kom hem efter några timmar i extrem heta mitt på dagen kännde vi att jag och fredde var förtjänta av att inviga poolen vi har tillgång till i huset. Så vi gled ner med varsin öl och tog det lungt i några timmar vid poolen.

Nu ska vi slappa lite till för att sen ge oss ut mot stan och käka middag och se lite vad Taipei by night har ett erbjuda!

Här har ni lite bilder från poolområdet, en helt okej pool och såklart en jacuzzi nu saknas bara en bastu för att det ska vara komplett...





PS. Det är inte min badmössa vart tilldelad den av nån tjej som städade poolen/var badvakt för mig och fredde!
Men ni kan vara lugna där hemma jag ska givetvis ta och köpa mig en egen SPEDDOs badmössa!



Vår pool.




Jacuzzin och lite häng.

Lägenheten

Idag skrev vi på kontraktet och flyttade in i lägenheten som ska vara mitt hem för dem närmsta 5 månaderna.
Här kommer lite bilder från lägenheten: Enjoy!

Mitt sovrum, vardagsrummet och köket och lite av utsikten från mitt rum.
Bilder på Annas och Fredriks rum kanske kommer upp i framtiden.....





Just nu väntar vi på att det ska komma en kille och fixa gasen till vår spis. När han väl har vart här ska vi dra till IKEA och inhandla ett startkit till oss med galgar, städgrejer, bestick, tallrikar, glas etc.

Imorgon ska vi träffa Willy som är min enda (för tillfället) Taiwanesiska kontakt.
Förhoppningsvist kan han visa oss en ny sida av stan och ge oss lite tips vad vi kan hitta på innan skolan börjar.'


Mia & Oliver

Träffade två klasskompisar från Umeå som ska plugga en termin här i Taiwan. Nämligen Mia & Oliver.
Som ni ser på bilden var dem jätte glada över att träffa oss.





Om det går som vi hoppas och planerar för så kommer vi att skriva på ett hyreskontrakt för vår framtida lägenhet imorgon. Det innebär också att jag kommer slippa att leva i min resväska!

Vi får se hur det går imorgon.


Himmelska fridens torg

Kom fram en kines som ville fotograferas med mig på himmelska fridens torg.

Kom fram en kines som vill ta en bild med mig. Klart man ställer upp och gör bra PR för stora vita västerlänningar i Kina!

Första 9 dagarna avklarade

Nu efter nio långa dagar kommer här mitt första inlägg på min blogg.
Resan till Taiwan började med att jag och Fredrik flög från Stockholm till St:Petersburg. Väl där vi fick vänta på vårt flyg som skulle ta oss till Peking i ca 5 timmar. 5 timmar kan vara helt oket att slå ihjäl på en flygplats, fast inte på St: Petersburgs flygplats det var som att den hade blivit byggd på 50-talet och sen har den bara fått stå där och förfalla, det var grått så långt man såg och lite gubbar och tanter i gamla sovjet uniformer.
Som tur var fanns det en restaurang som visade Liverpool - Arsenal.

Framme i Peking tog vi tåget från flygplatsen in till Peking. Vi hade inte bokat något rum på nåt hotell, men som tur var hade Fredrik med sig en Lonely Planet bok om just Peking. Vi letade upp ett hotel i den som låg ganska nära den station vi kommit till med tåget som passade vår prisklass och letade upp de.

Hotellet var helt okej rent och fräscht!
Det bästa med hotellet var läget. Det låg på en gata som kallas ghost street. Som är känd för att servera traditionell kinesiska mat som är väldigt stark. På gatan fanns det säkert upp mot 100 stycketn restauranger vägg i vägg.
Under veckan som vi va i Kina vart det många middagar på den gatan ska ni veta. Visa lyckade med riktigt god mat andra med lite mindra lyckat resultat.

Under veckan i Peking han vi med att besöka himmelska friden torg. Där det kom fram en ung kines med sin pappa och undrade om han kunnde få ta en bild med han och mig enbart för att jag var vitt och lång. Det var ganska kul då jag ska lägga upp bilden på kinesen och mig :).

Vi hann också med en titt på den förbjudna staden och en dagstripp till kinesiska muren.
Sådära då där har vi en kort sammanfattning av veckan i Peking. Nu ska jag försöka lägga upp lite bilder från Peking också.

Då var oskulden tagen på min blogg.

to be continued

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0