En helg i Hualien och Taroko

Spenderade denna fredag och lördag i Hulien och Taroko på Taiwans östkust. Hualien är Taiwans minst utvecklade provins och är känd för sina natur och landskap. På fredagen testade vi på river rafting en timme söder om Hualien. Det var riktigt kul fast det kunde vart mera "raftint" och action än vi fick. Vart mycket paddlande i lugnt vatten men i det stora hela vart det lyckat. Fina vyer och mycket vattenkrig mot dem andra flottorna och taiwaneserna.

På lördagen hyrde vi mopeder och åkte norrut från Hualien till Toroko. Där åker man runt bland berg, floder och diverse tempel. Var häftigt, ganska pampigt var det, här kommer lite bilder från Hualien.


Första stop: Bensinmacken, I Taiwan behöver man inte tanka själv utan här får man förstaklassig service vid macken. Billigt är det också ca 6 kronor per liter.


Ingånden vid Taroko


Ett tempel vi åkte förbi på vägen till Taroko.


Det fanns många vandringsleder i Taroko. Här är en hängbro som leder till en av dem. Vi hade dock varken dem rätta skorna eller orken till att vandra idag.



Träffade några glada Taiwaneser från Taichung på Taiwans nordvästra sida som såklart ville ha en bild med två vikingar. Snälla som vi är ställer vi självklart upp.


En typisk vy i Taroko.


Hängbron


A Bridge To Far...


Va Japanerna som började med att bygga vägarna och tunnlarna i Taroko under 1910-talet som ett led i anfallet mot staden Hualien. På bilden ser ni en av många tunnlar som är insprängda i bergsväggarna.


Ett lusthus mitt i allt.



Efter raftingen på fredagen. Tyvärr tål inte min kamera vatten så jag har inga bilder från själva raftingen.


En glad buddha i ett av tempelena vi besökte :)


Petri fick en hjälm med den mindra passande slogan "SUPA"!


En av tunnlarna i Taroko.


Efter att åkt runt i Taroko begav vi oss mot kusten och tog oss en titt på solnedgången och Stilla Havet.


En Pagoda i Taroko.

Working holiday in Ilan

Några bilder från helgen som va. Spenderade helgen i Ilan på Taiwans nordöstra sida. Besökte en liten marknad, bondgårdar och ett museum. På detta fick vi arbeta på fälten. På lördagen regnade det ganska mycket men på söndagen var vädret desto bättre.
En liten marknad som vi besökte och hjälpte till att arrangera.
Efter marknaden var det dags för en tur till en bondgård och RISFÄLT!
"Vår" bonde som instruerar oss och visar hur "ogräset" ser ut som vi ska rensa bort. En trevlig prick på det stora hela (han pratade bara kinesiska).
Så här glad kan man vara när man går en regnig dag i Taiwan och rensar i ett risfält.
Hela fältet skulle vi köra igenom, det räckte som tur vad med att man bara gick ett spår över fältet.
Ett litet altare som fanns i ett av böndernas hus.
Söndagens lunch bestående av nån frukt (närmst till vänster), grisfötter och grisknän med kött på mixat nån god frukt (närmst till höger och i vänstra hörnet), fiskbollar (mitten) och kokta grönsaker (högra hörnet). Till detta serverades......
....ris(såklart) och nudlar samt en röra gjord på bönor (närmst).
Efter lunchen åkte vi till ett annat jordbruk där dem odlade bland annat meloner.
Arbete!
Glad finne (Petri) med en glad liten bonde!
Skörden!
Hela gänget samlat!

RSS 2.0