Måndag!

Vaknar upp och tittar ut genom fönstret och vad ser jag?

Jo 26 grader och SOL!
Underbart, tyvärr så måste jag sitta inomhus hela dagen och plugga men endå, man blir lite gladare och piggare av att solen tittar fram.


Söndag

Gårdagen var riktigt lyckad!
Jag, Oliver och Fredrik tog tuben till slutstationen Danshui på den röda linjen här i Taipei. Danshui var riktigt bra, är ligger vid kusten mycket restauranger och affärer längst med strandpromenaden. Va skönt att komma ut på "landet" lite och se havet! Nackdelen med Danshui på helgen är att det är jätte mycket folk där.

Vi lyckades hitta en lite bar vid vattnet som vi satte oss på och avnjöt både en, två och tre öl på. Bartendern visade att dem minsann har importerat svensk öl. Dem hade gamla burkar av mariestad och spendrups. Man fick nästan en tår i ögat när man såg de. Efter vi mättat strypen lite så hittade vi en shusi restaurang som var helt okej för vad man betalde, ca 5 kronor per tallrik med 2 shusi bitar på. Efter middagen började vi röra oss tillbaka mot Taipei med tuben, är ca 20 stationer att åka med tuben. Vi lyckades åka tre stationer innan vi kännde att det var dags för ett vätskestopp! Men vi lyckades ta och tillbaka till Taipei, väl tillbaka anslöt vi med tjejerna (mia, anna och limpan) för att se be ge sig ut i dimman och all-you-can-drink  för 150 kr på den eminenta klubben Baby 18!

Som ni kanske kan lista ut är all-you-can-drink barer en farlig kombination för oss.
Idag visade vi Oliver en butik vi hittade i veckan som hade lite skyssta kläder. Oliver å Fredrik hittade lite grejer.
Efteråt tog vi en fika på en loungbar på 38 våningen med riktigt bra utsikt över Taipei, sammanfattat har det varit en riktigt bra helg! Imorgon är det back to reality och skolan.


Lite bilder från Tainan


Ett av många tempel vi besökte.


Kanske inte världens bästa bild, men så här ser visa delar i taket ut i de flesta templena.


Ett annat tempel...


En typisk meny här i Taiwan, ibland kan det vara lite knepigt. Som det är nu vet jag vad som är fried rice, fried noodles, beef, por, chicken, liten och stor. Men man kommer en bit med det iallafall.

Tainan

Kom på att det var ett tag sen jag sist gjorde ett inlägg här i min eminenta blogg. Därför kommer här en liten sammanfattning om vad jag har haft för mig den senaste tiden. I fredags bestämde jag och Fredik oss för att ta tåget söderut mot Tainan som var Taiwans tidigare huvudstad innan Taipei vart det. Väl framme i Tainan märkte man direkt av att det var varmare 25-30 grader och sol i Tainan jämfört med  20-25 gradet och molning med regnskurar regelbundet i Taipei.

Eftersom Tainan är det gamla huvudstaden och var centrum för holländarnas kolonisering av Taiwan så finns det mycket historia här. Vi var runt och bestökte ett helt gäng med olika tempel och gamla fort, testade på lokala specialiter i form av sönderhackad is med massor av färska frukter och bönor ovanpå. Var faktiskt helt okej bortsätt från bönorna. Men i den 30 gradiga värmen var det välkommet!
På fredag och lördag kväll gick vi ut och käkade och tog några öl. Bägge kvällarna slutade med att vi slog ihop vårt bord med ett gäng lokala taiwaneser och satt och drack och hade det bra hela kvällen. Lördag kvällen slutade med att taiwaneserna vi träffade tog med oss på en nattklubb och efter den vart det KTV (karokee) med ett gäng taiwaneser. Sen på söndagen vart det bara tåget hem till taipei och skolan.  Men sammanfattningsvist var det en riktigt lyckad helg med bra väder, god mat, mycket intyck och framför allt var det skönt att komma bort från Taipei i några dagar.

I veckan har det rullat på hade som "vanligt" kinesiska på måndagkvällar och annars skola som vanligt. Fick tillbacka min mid-term i Investments och jag klarade den! Känndes riktigt skönt, nu slipper jag gå runt och tänka på det. Igår var jag med min kurs "Exploring Taiwan" på ett studiebesök på taiwans centrala väderbyrå va helt okej lite långtråkigt ibland men man lärde sig lite om tyfoner och jordbävnignar.
Idag är det torsdag och jag ska snart bege mig till skolan för att sitta vid datorn och räkna i exel i tre timmar.




3av3 mid-terms CHECK!

Sådära äntligen är det över för den här gången. Idag hade jag för första gången någonsin två prov samma dag.
En på förmiddagen i marknadsföring som var lite enklare än jag hade trodde innan. Det bestod av 32 stycken frågor med 5 svarsalternativ. Känndes helt okej och var klar kanske efter 45 minuter vilket gav mig 3 timmar extra att sitta och förbereda mig till mitt andra tyngre mid-term på eftermiddagen i Investments.

Investments tentan var omfattande och var ganska svår. Men jag lyckade svara på samltliga frågor och var med på det mesta så får se. Hoppas och borde klara 60% tycker jag. Hur som helst är det skönt att två veckors intensivt pluggande är över för den här gången.

Nu ska jag och harald belöna oss själva med lite donk and donut och se ett avsnitt av living dead.

Mid-term 1av3 check!

Nu var första mid-term provet avklarat. Gjorde det i eftermiddags i min exel-kurs "application of financial modeling" det känndes som det gick helt okej/bra borde klara den med marginal.
Nu blir det att slappa lite hemma för att imorgon börja plugga igen för mina två andra mid-terms jag har nästa vecka åå tisdag.

Nu ska jag & harald kolla serier...

Tentaplugg

Är inne i en plugg period nu. På torsdag har jag ett mid-term i en kurs och sen tisdagen efter den 16/11 har jag två stycken mid-term samma dag. Från i fredags har det bara varit massor av plugg från förmiddag till kväll.
Känns helt okej för min del eftersom jag endast har ett mid-term nästa vecka medans några andra hära har 2-3 stycken redan nästa vecka. Det som är lite jobbigt är att 2 av mina 3 mid-terms är på 45% av kursen och man har ingen anning om hur proven här borta är gemfört med hemma i Sverige.
Därför har jag redan börjat plugga. Men idag kännde jag att jag inte behövde vara i skolan vid 9-10 på morgonen och sitta till 6-7 på kvällen (som vi har gjort i fredags och lördags). Utan idag har jag sovit ut och bara tagit det lugnt.
Nu ska jag röra mig ut för att äta lite lunch sen hem igen och då plugga lite inför proven.
Ibland känns det som man pluggar för mycket och aldrig låter det sjunka in i en. Så det är min plan för idag låta allt sjunka in i mig och sen köra på hårt imorgon igen. Det är ju trots allt söndag idag!

Som ni säkert förstår kommer veckan som gå förflytta i studiernas tecken, med extra fokus på mina två finance kurser. Vädret då? Jo det är som det har varit nu till och från i några veckor molnigt, skurar då och då.
Förhoppningsvist kommer det någon dag snart med sol så att man kan åka upp i Taipei 101 och se hela Taipei från sin bästa sida.

Nu dags för lite lunch.


Lyckad Helg!

Halloweenfestligheterna i lördagas vart riktigt lyckade!
Man var lite trött och sliten när man vaknade upp i söndags men jag och min vapendragare Fredrik Harald Sangberg begav oss ut iallafall på äventyr. Denna söndagen fördrevs med att besöka Flower market och Jade market här i Taipie. Som nu hör på namnen så var det en enorm marknad med motorvägen som tak där man kunnde köpa en massor av olika blommor, träd, alla möjliga trädgårdstillbehör, möbler, te, örtet allt möjligt.
Smidigt som sig bär så ligger Jade market precis bredvid flower market. På jade market var det en hel uppsjö av smycken, gamla opiumpipor, rituela knivar från tibet, statyer alla möjliga saker. Med en prislapp från 20 kronor upp till 200 000 tusen kronor. Kommer helt klart bli flera besök till dessa två marknader och köpa på sig lite häftiga saker/sovinerer att skicka/ta med sig hem.

Annars har veckan flyttit på som vanligt förutom att det blir allt närmre och närmre till mitt första mid-term som är nästa torsdag. Känns lite ovant att plugga inför prov i fyra olika ämnen parallellt men det ska någ gå bra.
Därför kommer de två nästkommande veckorna gå i studiernas och lugnets tecken. Med andra ord inga pubar eller klubbar för min del på två veckor är det preliminärt sagt!

Ikväll är det dags för ytterliggare ett lite mindre prov i kinesiskan så det blir min härliga eftermiddagsaktivitet att förbereda mig för. Samt sitta och nötta lite i exel med finance kursen. Låter kul eller hur?

Aja nu ska jag slänga mig in i mandarinens värld.

RSS 2.0