Mystery Shopping

I onsdag hade jag en intressant föreläsning i min kurs "Exploring Taiwan". Vi hade en gästföreläsare som pratade om taiwans ursprungsbefolkning. Det finns tydligen 14 olika stammar i Taiwan. Vår föreläsare tillhörde den största stammen "Amis". Fick lära oss att bor det en halv miljon människor i Taiwan som är så kallade "urinvånare".

Den roligaste och intressanta delen av föreläsningen var när han och hans kollega skulle lära oss dansa och sjunga som amis folket gör. Det var riktigt kul och ett skönt avbrott från allt annat seriöst plugg.

Idag började jag och Anna med våran "Mystery Shopping" som vi har fått i uppgift i vår marknadsförings kurs att genomföra. Det går ut på att man ska observera en butik en stund och sen be en ur personalen och en kund fylla i en enkät. Samt att man själv ska fylla i en enkät som observatör. Det hela är väldigt seriöst men ganska roligt samtidigt. Men riktigt tidskrävande, jag och Anna gick runt i Taipei 101 och på ca 2 timmar hann vi göra 4 stycken butiker. Man ska göra 4 stycken butiker vardera så det blir till att fortsätta imorgon.

Imorgon väntar en heldag med plugg i Investment samt en fortsättning i mystery shopping, de ni!


The Town

Såg filmen The Town igår med bland annat Ben Affleck i en av rollerna. Den var faktiskt riktigt bra, första bra filmen med Ben Affleck på länge. Rekommendera jag starkt!


Dags för uppdatering

Har varit lite dålig de senaste veckorna på att göra några inlägg, men ska försöka bättra mig nu.
Vad har jag då pysslat med dessa två veckor då jag inte haft "tid" att göra några inlägg.

Förra helgen var nästan samtliga medlemmar av vår svensk koloni här i Taipei på en lång weekend i Filippinerna.
På fredagen åkte jag och några kursare i min kurs exploing taiwan upp i bergen utanför Taipei på ett studiebesök på en tefabrik, var helt okej men tyvärr så var större delen av fabriken nerstängd för resten av året.  Samma kväll gick vi ut och åt middag ett gäng på 10 pers och därefter gick vi till en nattklubb.

Man var lite småseg på lördagen men vi lyckades ta tag i oss själva och åka till Beituo med tunnelbanan här i Taipei för att testa på hot springs. Det var riktigt skönt, fanns 8 stycken olika "varma källor" som man gick emellan. Temperaturen i källorna varierade från ca 35-50 grader. Sen fanns det även 2 stycken källor som var kalla under 20 grader.

Taktiken var att börja i den svalaste källan och sen jobba sig upp stegvis del de varmare källorna. För att sen avsluta med att gå från den varmaste källan man klarade av att sitta i till den kallaste.
Jag måde som en prins efteråt och sov som en bebis hela natten!
Kan verkligen rekommernderas om ni kommer till Taiwan eller Japan. Det var nämligen Japanerna som under sin ockupation införde "hot spring" runt om i Taiwan.

Veckan som har passerat har varit väldigt lugn, har en del i skolan. Två grupparbeten som jag ska göra klart innan jul. Så jag kan ta lite "ledigt" från skolan mellan jul och nyår. Men i fredags unnande vi oss en grabbkväll det var jag, fredrik, dick och dominik som gjorde Taipeis gator osäkra för en kväll.

Idag var jag förbi IKEA och inhandlade ett täcke, det har nämligen varit lite småkyligt ibland på kvällarna de senaste dagarna. Men idag sken solen och det var upp mot 28 grader. Inget att klaga på med andra ord.

Nu tror jag att jag har fått med det mesta som jag vill dela med mig av. Nu ska jag försöka hitta lite motivation och ta mig i kragen och sitta på en söndag med ett av mina grupparbeten.



RSS 2.0